DE PLURIBUS

De pluribus - hmm, aş putea jura că în latineşte înseamnă "despre diverse chestii" ...

-----------------------------------------------

De pluribus - errr - I think this means " 'bout stuff " in Latin ...

duminică, 10 iulie 2011

Turismul estival

Ce ciudat! a crescut numărul de turiști asiatici care "fac" Valea Prahovei. Acum două săptămîni pe tren erau trei chinezi - două fete și un tip - care se întorceau de la Brașov și s-au dat jos la Ploiești, frecînd iPad-ul cu ideogramele alea indescifrabile (el), dormind (una din ele) și sporovăind (ailaltă). Ieri, tot trei chinezi, care s-au suit în Gara de Nord și s-au dat jos la Sinaia, părînd tot turiști. (au vorbit de m-au amețit în alea două ore de mers). La întoarcere, un cuplu de tineri indieni, după aspect și după vorbire, inclusiv stilul ăla ciudat de a presăra din cînd în cînd în păsăreasca lor expresii întregi în engleză. S-au tras în poză în gara din Sinaia, l-au întrebat pe un tip despre linia unde trage trenul, care e numerotarea vagoanelor ...

Acuma, ori peisajele românești captează atenția străinilor, ori începe o nouă revoluție, apropo de turiștii sovietici din decembrie 1989.

P.S. Tot în Sinaia, undeva sus pe strada Furnica, un autocar cu numere de Croația. Turiștii erau înăuntrul pensiunii, la masă, pesemne. Păi bine mă, voi n-aveți sufificente peisaje beton acolo la voi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your choice: