DE PLURIBUS

De pluribus - hmm, aş putea jura că în latineşte înseamnă "despre diverse chestii" ...

-----------------------------------------------

De pluribus - errr - I think this means " 'bout stuff " in Latin ...

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Ilevu Nelu la zoo

==================================
Conpunere - ăn vizită la zoio
==================================

Io crecă doamna tovarășa noastră are o pronblemă de ne du-ce mereu în cractivități icstrașkolare care azi de iegzemplu nea chemat și nea liniat șam mers la grădină zoiologică. Da n-oi întîi nam vrut să mergem că nu se golise încă sticla de țuică care o beam în fundu clasei șa zis doamna dațio naibii încoace co golesc io ceacee a și făcut dintrun gît. Că ea voia să să ividințieze în fața furourilor superioare că ce bine ne iducă ea și să mai ia un grad și 100.000 de mii în cifre și litere în plus la salar. Da țuica navea un grad cavea vro șaizeci și lea beut pe toate.

Mie mia plăcut că mergem la zoio că nu văzusem animale decît la aprozaR si măgaru de la tușafloarea care lam pocnit io cu falca în conpita stîngaspate șapoi iam dat un ficaț în conpita dreaptaspate de ma durut sufletu trei zile caveam bube negre pe bărbie și sa ifectat conpita la măgar șa murit în chinuri. Ca-șa iam zis io lu tușa cînd mantrebat dece a murit măgaru șam zis de ifecție și ea a întrebat pormă că dacă ie ifecție de ce pute măgaru a gaz lanpant și mai e și scrum? Ciudat totuși că gazu nu era ifectat cînd lam turnat pe el da poate măciulia de la cribit nu ierea prea curată.

Cîn am ajuns la zoio era dimineață care a vrut doamna tovarășa să ne cunpere bilete da paznicu a zis că nu se poate că dacă ne lasă înauntru sar putea naște confuzii între noi și animale. Atunci mam băgat io șam zis că nu se poate să să nască nimeni că noi neam protejat și io și săndel și gigeta și lizuca cîn am făcut kestia aia, care doamna mia tras un dupac peste bot spre deosebire de gigeta și lizuca care mia tras la coaste. Pormă doamna tovarășa a zis că singuru în dubiu ie IoNeL da așa ie el cu mult păr verde pe față și behăie, plus că transpira acetona. Da paznicu a răspuns că iOnEl e singuru normal deacolo și să nul mai pisăm la cap. Atunci doamna s-a dus in gheretă la iel săi sexplice mai bine cum devine cazu și zic io că ia sexplicat bine de tot că se auzeau răgnete și chiuituri șin-trun sfert de oră a ieșit amîndoi afară care nea dat bilentele instant și 200.000 de sute de mii lu doamna și ia zis că șia greșit vocația.

În rest nam văzut prea multe animale înafară de cînii bagabonți de pe alei că ibernau cu toatele și ierea afară numai leu cu leoaica și se jucau și iei ca oamenii. Da leoaica cam gîfîia cîn sa suit leu pe ia și tovarășa nea zis căi din cauză căi leu greu. Da io știam că nui așa că a zis nenea murgu isărexu că leu greu o să apară peste vrun an doi și se cheamă eurou. Da în ritmu în care se juca familia aia de lei nu crez sapară așa iute.

La eîire am mai stat preț deo țigare cît a mers doamna la paznicu care a zis pormă că săl ia dracu de envățămînt conrupt și copi-i-i-i neghiobi că mai bine ajungea parașută căn juma de oră a făcut mai mulți bani decît suplimentu de liafă pentru gradu ăla nenorocit. Da navea ea stofă de parașută că nu știe să se deschidă bine. Și paznicu se bucura că o să mai treacă doamna pe la el și înfine a renunțat însă nu știu dacă la oaie sau la ouă? grea întrebare. Și data viitoare a zis doamna că o să ne ducă în vizită la un sec-shop să învățăm cei viața care zic io că e o triabă bună deși preferam la un demidulce-shop că sîntem prea mici pentru unu sec.

Înkei aicișa conpunerea asta că mai e puțin pînă la sfîrșitul orei și mă prisează săndel săi arăt cărțile că a plătit sec deși îi zisesem și lui să plătească dulce sau demidulce, da la el nu se pune ca șașa nare gust nici limbă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your choice: