DE PLURIBUS

De pluribus - hmm, aş putea jura că în latineşte înseamnă "despre diverse chestii" ...

-----------------------------------------------

De pluribus - errr - I think this means " 'bout stuff " in Latin ...

miercuri, 5 ianuarie 2011

Cum miam pitrecut io crăciunu

Un pic de umor cu elevul Nelu, cel mai mare repetent din istoria țării:

======================
Cum miam pitrecut io crăciunu
======================

Tata meu și cu mama mia este niște părinți tare ciudați care cînd se apropie crăciunu tremură pe ei de frică și nu știe unde să mă mai ascundă. Cred io că ie din cauza lu pisica noastră care acu doi ani am branșato la istalația de la brad care a început să lumineze pisica ca licuriciu și zbiera ca mașina de la ponpieri care am putut să fac conparațiia că a venit si iei dupe o oră că luase foc bradu inclusiv apartamentu nostru și tot blocu dimprejur. Că deaia nea dat vecinii în judecată da a zis tata care judecată? că tînpitu ăsta mic nu judecă. Deși io cînd am crontolat mîța ierea de sesc feminin așa că tata trenbuia să zică aia mică nu judecă. Și nici nu era așa mică că ierea ditamai motanu da își făcuse skimbare de secs ...

Așa că anu ăsta am fost cu toata familia mia în vizită la porcu de la tușafloarea care trebuia să-l tăiem dar cu toate acestia ne-am văzut și cu alte animale cum ar fi unkiutase și badeagheorghe carei ciobanu satului și am auzit io ca ie singuru cioban din lume care a esperimentat tioria rilativității. Da asta o să vă zic io mai incolo, că nici acuma nu pricepe lumea cum ie posibel ca brînza de oaie făcută în anu cu rent să fi fost înpuțită încă din secolu o mie nouă sute și nouăzeci. Care io cred că asta ie a mai teribelă dezmonstrație că tinpu ie rilativ.

Cîn a fost cazu să taie peorcu tata a zis că o să adune cei mai de nădejde oamini din sat care dă gata sticla de jumate fără să răsufle. Ceea ce a și făcut înainte să dea năvală în kotschina lu parpanghel c-așai zicea la peorc. Și bunicuguță a dat ordinu de luptă și a zis săl lege pe pork de mîin iș ide picioare și să-l taie mai iute că deja se întunecase de noapte deși acțiunea ierea pre-c-o-nizată pentru dimineață da ce să-i faci că damijana avea fro dooj dă kile. Dehaltfel numa așa se esplică faptu că după doo ore cîn sa sesizat fimeile din sat că ie prea mare liniștea în quocină și nu să mai aud bubuiturile si zberătele din primele zece minute a început ele să chirăie și a dat și ele năvală. Și ia găsit pe toți bărbații legați de mîni și de picioruri care a reieșit pormă că numai bunicuguță e de vina el și cu ordinu lui tînpit că a făcut armata la parașutiști și sa întînplat odată că nu i sa descis parașuta și de atunci numai așa face.

Da vin io și zic cu mintea mea a proastă că oare cine l-a legat pe ultimu din vajnicii porceadori? pesemne kiar parpanghel care am așa o bănuială că s-a civilizat de cind ia pus tușafloarea cablu în coteț și se uită numai la animal planet și a izbutit să scape de animalu din el. Că lam- văzut io după aia pe uliță și ma văzut și iel și mia- zis sărumîna duduie. Da nu sa inșelat foarte tare că tocmai o fugăream pe sora lu gigeta care e și ia de la țară și voiam să mă joc cu ia niște jocuri copilărești care își luase și pilula pentru orice iventualitate. Dar iventualitatea nu sa mai întînplat adică sa întînplat da nu cu mine că am aflat pormă că peste noo luni sorăsa- lu gigeta a născut un mic tronglodit și așa sa dovedit că pilula fusese de nurofen și nici măcar na ținuto conrespunzător între genuchi.

Și uite așa a scăpat peorcu parpanghel de tăiare că sa haiducit și sa dus în pădure deși tușafloarea a pus renconpensă pe capu lui și la dat și la gazetă și anunțuri la radio. Da nu la mai găsit nimenea deatunci. Și atunci de ciudă tușa a cunpărat pe datorie un alt pork care trebuia să fie sacrificat și nu la tăiat că a zis cal ține pină la crăciunu viitor da pînă la urmă na mai rezistat și ca să nul omoare dar să aibă totusi porcării sa dus și ia făcut liposuxie la burtă ca să aiba untură de pork și ia anputat un piceor și uite așa a avut si pulpă si mușkiuleț. Nu mai zic că după o zi la convins că are o grupă de sînje foarte rară si la pus să doneze trei kile de sînje pentru tranxfusie și uite așa am avutără n-oi și sîngerete. Lucru mare domle un peorc așa zvelt binecrescut și cultivat ... care stă tot în khocina lu parpanghel și acuma are și discoveri și nasional jeogravic.

așa că suspomeniții porci a avut o soartă mai bună decît mîța de acu un an da oricum din ia nu puteam scoate cîrnați și caltaboși cel mult niște purici. Da nui nimic că am dibuit io un pisoi în pod la unkiutase și poate îl fac și pe el glob în bradu de iarnă ... da înainte de asta aveți umpik răbdare și o să vă zic cum miam pitrecut io pașetele de anu ăsta.

Ilevu Nelu, vejetarian convins

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your choice: