DE PLURIBUS

De pluribus - hmm, aş putea jura că în latineşte înseamnă "despre diverse chestii" ...

-----------------------------------------------

De pluribus - errr - I think this means " 'bout stuff " in Latin ...

miercuri, 12 ianuarie 2011

Ilevu Nelu ăn escursie

===========================================
În Excursie
===========================================

Az am fost iar în escurxie la țară cu clasa la Valeaseacă care întîi nia lăsat în pană otobusu la Valeaudă și tanti tovarășa doamna a noastră a zis că să ne oprim darcului aici că șașa a auzit ia că Valeaseacă n-are apă ca Valeaudă. Prima dată am intrat în sediul primarului care ierea la primărie unde nam vezut niciun primar numai un cal care rumega ca o vacă da iel ierea un bou care lam controlat io la cipsu ăla care i la enplantat guvernu cu același nume sub pele și ierea bou. Da mie mi se pare că iera cam nemîncat care am vrut săi dăm salam din sandeviciul mieu șa zis că el nu mănîncă din rudele lui da' cum putea el să fie rudă cu e320 și e414 și cu toți fosfații și glutamații că nam văzut să fie pretin cu vrun derector de conbimat schimnic să înghiță sulfuri dalea să se balige dooșpatru cu șapte?


Porma a plecat calboul șa venit primaru șatunci tanti doamna tovarășa noastră nea zis că șașa nui nicio deferență și nenea primaru sa supărat șa zis că să vă ia dracu pe toți și a vrut să ne pună săl crontolam și pe iel la cips da noi nam putut căl căutam pe djidjel care îl trecuse apele de pîntecăraie și na avut de lucru și sa dus la buda din fundu curții și nu sa mai întors și babasaveta din sat carei a mai tare la ghicit a zis că djidjel o să bîntuie o vreme pacolo, da a zis că no sa aibă halat din ăla albu ca fantomele binecrexcute și că o să fie maroniu că nici spălătoria din comună nu mai funcționește acuma că detergentu la mîncat găinile și lea plăcut tare mult de a și murit din atîta plăcere.

După aia am vizitat animalele în grajd care miam băgat deștele prin sîrmî șia vrut porcu dinăuntru să ma muște noroc că io nam dește de cînd mam jucat bărcuțele cu săndel în butoiu cu sodă acustică șam cîștigat cam făcut valuri cu mîna în butoi și iam scu****at vaporașu. Cîn a văzt asta doamna tovarășa a zis cămi rupe urechile dacă mai chinui animalele da io nam nici urechi decînd mam jucat dea pilorul de avion cu ventilatoru și mi sa părut că calează motoru șam dus ventilatoru la ureche săi simț mai bine ciclu adiabatic și lea tocat mărunt. Da mama nu ma bătut că lea amestecat cu orez șa ieșit nește sarmale pe cinste mai puțin zgîrcioburile dea zis că păcat că nus șopîrlă sămi crească la loc urekile savem carne proaspătă în fiecare săptămînă.


Pe urmă am vizitat locuri estorice care a fost mare bătălie cu turcii în aceste locuri șa dat românii șase-șase șa cîștigat și sa inervat turcii șa zis că haga vă mănîncă nenorociților, la procest cu voi, da izvoarele estorice zice că iereau cam chiori de beți cau putut săi păcălească românii cau dat doișpe-opt-zece-patru că ei vedeau punctele dublu și mai multe zaruri. Da tabla nu ierea măsluită. După aia turcii au băut iar de necaz la cîrciuma din sat care așa a ajuns monoment isteric del vizitează cu sfințenie toți bărbații din sat în fiecare seară și bea de bucurie că ia bătut pe turci.

Porma sa întors djidjel care nu căzuse în budă da alunecase în rîpă și sa nimerit că acolo curgea canalu cu inexprimabile de la conbinatu apicol cu rațe și tot acolo a ajuns că nam mai vrut săl primim în otobus care se reparase și care lam pus să alerge în fața otobusului ca săl motivăm de curgea nădușelile dupre el care a slăbit treizeci de kile pe drumu spre casă. Da el șașa navea mai mult de dooșcinci de kile cu tot cu plombe și mătreață care nici acum nu știm undes alea cinci kile lipsă. Da parcă leam văzut io eri pe sub bancă șo să le adun cu fărașu și i le trimit prin poștă.

(Aici ma întrebat doamna tovarășa ce știu eu despre poștă)

Cînd am ajuns acasă raportez că nu sa mai întîmplat nimic deosebit afară de cea zis nenea șoferu despre benzină da mă jur că nu iam găurit io rezervoru și tot săndel e de vină că sa ferit din calea pietroiului, care termin și io aici conpunerea mia.

===========================================

P.S. Pentru conformitate, mai există și alte povești d-astea vînătorești aici. Eu le-am preluat doar pe cele create de mine; restul îl puteți citi acolo. Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your choice: